Klippning

När jag klipper ditt hår vill jag göra det på ett sätt som inte skadar det. Jag skär inte med kniv eftersom det ger en förslitning på hårstråt som minskar dess förmåga att bevara fukt. Jag vill "samarbeta" med ditt hår och dess naturliga förutsättningar och skapa en frisyr utifrån din ansiktsform och hårets kvalitet. Permanent eller blekning går inte att göra med naturliga produkter som är oskadliga för håret, därför jobbar jag utöver klippning enbart med växtfärg, hårkurer och massage (se nedan). 

Pris klipp dam/herr 450-490 kr, barn 9-12 år 390 kr, barn t o m 8 år 290 kr

Pensionär 50 kr rabatt

Hembesök

Jag gör även hembesök inom Luleå tätort med ett tillägg på 100 kr per besök i första hand till målgrupperna nedan: 

- hos kunder med funktionsnedsättning om så önskas

- vid familjeklippning - när minst tre familjemedlemmar, varav minst en vuxen, vill bli klippta vid samma tillfälle.

  

Hårfärgning med växtfärg

Växtfärgen består av malda växter som blandas med vatten och beroende på färg och hårkvalitet så tillsätter jag ofta även örtavkok, rödvin, äppelcidervinäger och vegetabilisk olja. Till skillnad från kemisk färg som tränger in i hårstrået, så lägger sig växtfärgen runtom hårstrået. Det ger ett levande, något mer transparent resultat och återväxten blir inte lika markant som för kemisk färg. Dessutom blir färgen som en skyddande hinna för hårstrået som ger glans och volym. 

Håret behåller sin kvalitet oavsett hur många gånger du färgar. Gråa strån går bra att täcka och resultatet blir i regel ännu bättre när du färgat några gånger.  

När man färgar med växtfärg får man vara medveten om att alla kulörer inte är möjliga att uppnå och att pigmenten harmoniserar med din befintliga hårfärg. Man kan även lägga slingor av olika färgnyanser men inte göra håret ljusare än ursprungsfärgen.
 
Om du har kemisk färg kvar i håret behöver du inte vänta tills den har vuxit ut, det går bra att växtfärga ovanpå. Det är däremot nödvändigt att göra en "avgiftning" en s k detoxkur innan växtfärgen sätts i så att resultatet blir jämnt och så täckande som möjligt.
 
Växtfärgen sitter bättre när man använder enbart miljövänliga hårvårdsprodukter som är fria från silikoner och mineraloljor m m.
 
Hela behandlingen inkl. klippning tar ca 3-4,5 timmar beroende på om det behövs en en- eller tvåstegsfärgning (verkningstiden för färgen är 1 timme eller 2x1 timme, sedan tar applicering och ursköljning lite olika tid beroende på hårets längd och tjocklek).
 
Det tar några dagar för färgen att oxidera färdigt i ditt hår innan du kan se det färdiga resultatet. Helst ska du vänta upp till tre dagar innan du tvättar håret om du vill att färgen ska djupna något, sedan tvättas överskottspigment ur. Du bör tänka på att resultatet inte alltid ser riktigt bra ut de första dagarna ifall du skall göra något särskilt. Växtfärg håller bra, särskilt efter några infärgningar, men påverkas av sol, vind och vatten.
 
Ha gärna på dig en mörk/oöm tröja när du kommer för att växtfärgning. Färgen kan bli rinnig och ibland leta sig under handdukar och kappan.

Priser på färgning med växtfärg beror på om det krävs en en- eller tvåstegsfärgning samt hårets längd/tjocklek som påverkar tid och färgåtgång.

Pris enstegsfärgning inkl klippning 1150-1340 kr (färg utan klippning 700-850 kr

Pris tvåstegsfärgning inkl klippning 1450-1640 kr (färg utan klippning 1000-1150 kr

Hårkurer 

Ibland är det skönt både för dig och ditt hår att unna dig en välgörande hårkur. I kurerna använder jag vildväxande eller ekologiskt odlade växter/örter, alger, vegetabiliska oljor, honung m m. Kuren inleds med rygg-huvud-ansiktsmassage och avslutas med att du bäddas ned och får lyssna på avslappnande musik medan kuren verkar i en halvtimme. 

Pris hårkur 600 kr

Pris hårkur inkl klippning 1050-1090 kr

Huvudmassage 

All massage utförs när kunden sitter i stol. Klädesplagg behålls på men halssmycken kan gärna tas av. Massagen inleds med en stunds borstning av håret med naturborstar. 

Hår-huvudmassagen stärker och stimulerar cirkulationen och är avslappnande vilket medverkar till att underhudsmuskulaturen i hårbotten stärks. Det gör att håret får bättre kvalitet, växer bättre, blir glansigare och får mer volym. Massagen motverkar håravfall och i kombination med vegatabiliska oljor och örter kan den motverka olika former av mjällbildning, klåda, dålig hårkvaliet etc. Hår-huvudmassagen påverkar både kropp och själ positivt, ger avslappning, välbefinnande och löser upp spänningar.

Ryggmassagen innehåller massage på ryggens övre del, nacken och överarmarna. Den tar bort stelhet i muskulaturen och stimulerar cirkulationen. När vi uppnår detta flöde transporteras slaggprodukter bort ur kroppen och ersätts med syre till vävnaderna. Det ökar också rörligheten i leder, muskulatur och höjer energiflödet i vävnaderna.

Ansiktsmassagen är mjuk och avslappnande och minskar spänningar i muskulaturen kring ansikte, hals, tinningar. 

För varje klippkund ingår borstning med naturborstar och en kortare hår-huvudmassage. I samband med växtfärgning ingår hela hår-huvudmassagen. Vid hårkur kombineras ryggmassagen med hår-huvudmassagen och ansiktsmassagen som avslutning. Man kan också komma för att enbart få behandlingar med massage. Jag rekommenderar minst 5 behandlingar med 1 veckas mellanrum för bästa resultat, men du kan också välja behandlingar så ofta du vill eller när du känner för det - det ökar välbefinnandet avsevärt!  

Pris hela massagepaketet rygg-huvud-ansikte 375 kr 

Pris massage hår-huvud 250 kr