Om Salong Björken  

Jag heter Susanne Ahlström och har en naturfrisersalong i centrala Luleå. Jag vill inte bara ge dig en frisyr som du trivs med, jag brinner också för att dela med mig till dig av mina erfarenheter om vikten av att vi är försiktiga med vad vi sätter i våra hår. Det påverkar nämligen inte bara håret utan hela kroppen.  

Jag har inte alltid varit snäll mot mig själv och mitt hår utan gjorde många kemiska behandlingar med såväl färg som blekning och permanent tidigare, tills jag en dag hade utvecklat överkänslighet mot såväl kemisk hårfärg som andra hårvårdsprodukter. Så besvärligt det var att inte hitta ett enda schampo eller stylingprodukt som jag tålde. Jag fick reaktioner inte bara i hårbotten utan även på andra delar av kroppen och dessutom kändes håret alltmer livlöst och var inte alls lika tjockt och kraftigt som tidigare. Jag gick till en läkare som skrev ut kortison och andra medicinska preparat men besvären blev bara värre. 

När jag till slut kom jag i kontakt med en naturfrisör hände det fantastiska att jag blev helt av med mina besvär i hårbotten inom en månad. Efter ytterligare en tid fick även håret tillbaka sin kraft och lyster. Detta fick mig att slå in på denna bana och utbilda mig till naturfrisör. Jag tror verkligen att detta är framtidens hårvård! 

Naturlig hårvård

Borsta gärna håret med naturborste

Om du väljer naturlig hårvård så gör du inte bara mig glad, det är hälsosammare för dig och dessutom gör du en stor tjänst för miljön! Tänk så mycket skadliga ämnen vi släpper direkt ut i avloppet både när vi färgar håret med kemiska färger och även när vi använder "vanliga" schampon - som innehåller så många kemikalier i en enda flaska. Det finns några enkla tips hur du kan vårda ditt hår naturligt:

Använd hårborstar med naturhår (svinborst) som är skonsamma för håret. Det är friskvård att borsta håret regelbundet, gärna varje kväll 60-100 tag i torrt hår. Det ger skön och nyttig massage i hårbotten som stimulerar blodcirkulationen och dessutom stärks hårstråna genom att talg borstas från hårbotten ut till hårstrået. 

Använd biologiska/ekologiska schampon och tvätta helst inte håret alltför ofta. Det går även bra att tvätta håret med rasullera som är riktigt milt och helt utan tensider, har du torrt hår kan du tillsätta någon droppe olja. 

Tänk på att i övrigt använda naturliga produkter, vegetabiliska oljor, örter och växter när du färgar, kurerar eller stylar ditt hår.

_________________________________________________________________________________________________________